Social

Follow us

Architectenbureau BIG wint de aanbesteding voor het bouwen van S.Pellegrino’s nieuwe vestiging

BIG S.Pellegrino

Bjarke Ingels Group, met studio’s in New York en Copenhagen is uitgeroepen tot de winnaar van de zeer competitieve aanbesteding voor het bouwen van S.Pellegrino’s nieuwe vestiging, op de plaats van de oorspronkelijke fabriek in Noord-Italië, hier wordt het mineraal water sinds 1899 gebotteld.

De aankondiging was het hoogtepunt van een aanbesteding met internationale allure om een werkelijk innovatief project te creëren dat niet alleen een artistieke visie uitdrukt, maar ook nieuwe maatstaven vastlegt.In de nieuwe vestiging wordt efficiëntie en ecologische duurzaamheid gecombineerd wat bijdraagt aan een optimale werkomgeving. Vier architectenbureaus van wereldklasse die bekend staan om hun innovatieve en futuristische projecten, werden geselecteerd voor de aanbesteding.

BIG is opgericht door Bjarke Ingels en Julien De Smedt in 2001, en het is een prijswinnende groep van internationale architecten, ontwerpers, bouwers en denkers die werkzaam zijn in architectuur, stedenbouw, interieur- en landschapsarchitectuur, productvormgeving, onderzoek en ontwikkeling.

De bekende studio staat bekend om het innovatieve gebouw VIA 57 West in New York, de Serpentine Gallery in Londen (2016) en het Deense Paviljoen op de Expo in Shanghai, maar ook om het Two World Trade Center in New York dat nu in aanbouw is.

BIG partner Bjarke Ingels legt uit dat het project, het verhaal overneemt van het landschap van het Brembana-dal. Als een aquatisch equivalent van een wijnkelder, zie de zuilengalerijen groeien en krimpen, waardoor de lijnen van het verhaalworden weergegeven over de reinheid en de doorzichtigheid van het mineraalwater, in een omgeving die luchtig, open en transparant is.

  • BIG S.Pellegrino
  • BIG S.Pellegrino
  • BIG S.Pellegrino
  • BIG S.Pellegrino
  • BIG S.Pellegrino
  • BIG S.Pellegrino
  • BIG S.Pellegrino
  • BIG S.Pellegrino
  • BIG S.Pellegrino
  • BIG S.Pellegrino
  • BIG S.Pellegrino
  • BIG S.Pellegrino

Hun winnende voorstel richt zich op een reeks uitbreidende en samentrekkende zuilengalerijen, die variërende ruimtes creëren zoals majestueuze gewelven, bedekte tunnels, bogen en groene pergola’s, die tegelijkertijd een prachtig uitzicht bieden op het omliggende berglandschap.

Het gebouw is ontworpen om de architectuur van de huidige fabriek te benadrukken en te verbeteren en tegelijkertijd een elegante omlijsting te vormen die de bezoekers de kans biedt om zich in te leven in de kracht en de reinheid van het omliggende berglandschap. In het midden van de campus zal een gigantische geologische reproductie van de natuurlijke, 30 jaar durende reis van het watervertonen, waarin het mineralen opneemt en de pure smaak verkrijgt die uniek is aan S.Pellegrino.

Bjarke Ingels vertelt in detail over het winnende voorstel:  

Voorzitter en CEO van Sanpellegrino, Stefano Agostini verklaarde: "Wij vinden dat dit project heel goed strookt met onze waarden en nalatenschap. De focus op zuiverheid, de natuur en transparantie is in overeenstemming met onze missie om de toekomst van water te garanderen. De voorgestelde aanpak met een boog integreert de bestaande fabriek in de omringende vallei, waardoor men de kracht en zuiverheid van de natuur visueel kan ervaren. Het voorstel van BIG gebruikt het grondgebied waar S.Pellegrino ontstaan is en verrijkt het door een vleugje moderne stijl toe te voegen”.

Behalve Professor Luca Molinari bestond de Jurycommissie uit Marco Settembri, Executive Vice President Nestlé S.A., Hoofd van Nestlé Waters, Magdi Batato, Executive Vice President Nestlé S.A., Hoofd van Operations, Stefano Agostini, Voorzitter en CEO van Sanpellegrino S.p.A. en een aantal internationale persoonlijkheden.

Updates over de verschillende fases van het project kunnen gevolgd worden via www.sanpellegrino.com en op S.Pellegrino’s social media kanalen met de hashtag #SanPellegrinoNewHome.

Up

View in portrait mode.