Social

Follow us

Arkitektfirmaet BIG vinder konkurrencen om at bygge S.Pellegrinos nye hjem

BIG S.Pellegrino

Arkitektfirmaet baseret i København og New York, Bjarke Ingels Group, blev i dag kåret som vindere af den superattraktive konkurrence om at bygge S.Pellegrinos nye hjem på fabrikkens oprindelige sted i Norditalien, hvor det naturlige mineralvand er sat på flaske siden 1899.

Annonceringen var højdepunktet for et internationalt licitationstilbud for at sikre et virkeligt innovativt projekt, der ikke kun bibringer en kunstnerisk vision, men som også sætter nye standarder for effektivitet og overensstemmelse med den miljømæssige bæredygtighed samtidigt med at give et optimalt arbejdsmiljø. Fire verdensførende arkitektfirmaer blev favoritter, hver kendt for deres innovative og futuristiske projekter.

Etableret af Bjarke Ingels og Julien De Smedt i 2001, er BIG en prisbelønnet gruppe af internationale arkitekter, designere, bygmestre, og tænkere, der arbejder inden for arkitektur, urbanisme, interiør, landskab og produktdesign, samt forskning og udvikling.

Det anerkendte firma er berømt for den innovative bygning VIA 57 West i New York, Serpentine Pavillonen i London (2016), og den danske pavillon på Shanghai Expo, samt bygningen Two World Trade Center i New York, i øjeblikket under bygning.

BIG’s partner Bjarke Ingels forklarer, at projektet “arver sin narrative struktur fra landskabet i Brembanadalen. Buegangene udvider sig og trækker sig sammen ligesom en vandækvivalent til en vinkælder for at skabe den narrative ramme til mineralvandets ægthed og klarhed i et miljø præget af lethed, åbenhed og gennemsigtighed.”

  • BIG S.Pellegrino
  • BIG S.Pellegrino
  • BIG S.Pellegrino
  • BIG S.Pellegrino
  • BIG S.Pellegrino
  • BIG S.Pellegrino
  • BIG S.Pellegrino
  • BIG S.Pellegrino
  • BIG S.Pellegrino
  • BIG S.Pellegrino
  • BIG S.Pellegrino
  • BIG S.Pellegrino

BIG’s vindende forslag fokuserer på en række indvendige buegange, der trækker sig sammen og udvider sig, og danner en vrimmel af rum som majestætiske hvælvinger, overdækkede tunneler, arkader og grønne pergolaer, og som samtidigt giver en fantastisk udsigt over de omkringliggende bjerge.

Bygningen er designet til at omfavne og forbedre arkitekturen af den eksisterende fabrik og på samme tid til at danne en elegant ramme, der giver de besøgende mulighed for at føle det omkringliggende alpine miljøs styrke og renhed. I midten af fabriksområdet viser et gigantisk geologisk eksempel det naturlige vands 30-års færd, hvor det opsamler mineraler og får den rene smag, der er unik for S.Pellegrino.

Se Bjarke Ingels forklarer vinderforslaget i detaljer: 

Sanpellegrinos formand og CEO, Stefano Agostini, har kommenteret at "Vi synes, at dette projekt er i stor overensstemmelse med vores værdier og historie. Dets fokus på renhed, natur og gennemsigtighed passer godt til vores mission om at sikre vandets fremtid. Den foreslåede tilgang med en bue integrerer det eksisterende anlæg i det omgivende dal, og giver en visuel oplevelse af naturens kraft og renhed. BIGs forslag komplementerer og forstærker området, som S.Pellegrino stammer fra, og tilføjer et moderne stilfuldt touch".

Udover arrangøren, professor Luca Molinari, bestod dommerkomitéen af Marco Settembri, næstformand for direktionen af Nestlé S.A., leder af Nestlé Waters, Magdi Batato, næstformand for direktionen Nestlé S.A., driftsleder, Stefano Agostini, formand og CEO af Sanpellegrino S.p.A samt af internationale personligheder.

Du kan følge med i projektets forskellige faser på www.sanpellegrino.com og på S.Pellegrinos sociale mediekanaler med hashtag #SanPellegrinoNewHome.

Up

View in portrait mode.